Ugrás a tartalomhoz
KSH-Elektra főoldala

KSH-ELEKTRA Elektronikus adatgyűjtés

Fejlesztőknek – CSVtoXML

Tisztelt Fejlesztő!

Ez a program a 1405, 1470, 2010, 2012 OSAP számú adatszolgáltatások támogatására szolgál. A 2020. év során is alkalmazott formátumban készült CSV fájlokat alakítja át az ELEKTRA rendszerbe feltölthető XML állományokká.

A program javítja a CSV adatfájlokban leggyakrabban előforduló hibákat, ezenkívül Intrastat (2010, 2012) jelentések esetében összegzi az azonos termékkódot, ügyletkódot, partner tagállamot, származási országot, ill. a 2010. számú Kiszállítási jelentésnél azonos partner adószámot tartalmazó adatsorok számadatait.

Használata:

  • Online: https://www.ksh.hu/apps/yw.elektra.csv2xml (Figyelem! Internet Explorer böngészővel nem használható.)
  • Linux (csv_to_xml-linux.64bit): A CSV fájlt a program parancssorában adjuk meg.
  • Java (csv_to_xml.jar): A CSV fájlt vagy parancssorban, vagy a program által megjelenített fájlválasztó párbeszédablakban adhatjuk meg. A Java alkalmazás 7. vagy újabb verziójú Java futtatókörnyezetet igényel.

Ha a feldolgozás sikeres, az eredményül kapott fájl a kiválasztott fájllal azonos mappában keletkezik, -output.xml végződéssel (pl. ha a választott fájl neve jelentés.csv, akkor az eredményfájl jelentés-output.xml). Ha a feldolgozás sikertelen (nem javítható hibák vannak), ezek listája -error.txt végződéssel keletkezik a választott fájl mappájában.

Letölthető állományok: